Når dit barn begynder i daginstitution er det ikke kun barnet der får en ny virkelighed. Ikke nok med at du skal på arbejde, og forsøge at få et familieliv til at hænge sammen på helt andre præmisser end da du hjemme kunne følge dit barns tempo og temperament. Nu skal du også forholde dig til daginstitutionen som med ét får alvorlig indflydelse på dit barns og resten af familiens liv. 

For mange er det et chok at begynde i daginstitution. Måske kolliderer dine værdier med de som ledelse og pædagoger giver udtryk for. Og du oplever måske at dit barn slet ikke får den omsorg det har brug for.

Daginstitutionen har et væld af regler både for børn og forældre. Der er krav til mødetider og påklædning. Krav til dit engagement.  Det er ikke alle regler som du synes giver lige god mening, og ofte er der en hel masse uudtalte forventninger. Du fornemmer at pædagogerne vil have noget bestemt af dig, som du ikke ved hvad er. Nogle gange føler du dig forkert. Og måske som en dårlig forælder. Hvad stiller du op med den frustration? Hvordan får du overhovedet de voksne i tale?

Hvad stiller jeg op når mit barn ikke vil afsted om morgenen? Hvorfor vil mit barn ikke med hjem om eftermiddagen? Mit barn er så ked af det når jeg går. Det er bare få eksempler du måske kan få svar på hos mig. Med udgangspunkt i dine egne spørgsmål og udfordringer med daginstitutionslivet, kan jeg hjælpe, så alle kommer i bedre trivsel.

Jeg har et stort, varmt og blødt hjerte for at børn og forældre skal have det så godt som muligt med et gå i institution. Når det nu kun er det næstbedste for børnene. 😉